::.Da' Sweet Friend Follows.::

Sunday, September 19, 2010

Riang Ria Raya Riyadh

baca entry ini sambil layan lagu saloma; selamat hari raya....lalala

Selamat aidilfitri

Kepada saudara serta saudari
Setahun hanya sekali
Merayakan hari yang mulia ini


[hari raya kedua, us joined with jiran sebelah for open house]


Di masa bulan Remdan

Kita berpuasa hingga sebulan
Pabila Syawal menjelma
Hari raya disambut dengan gembira

[antara tetamu yang hadir]


Miskin kaya memakai baju baru warna-warni
Mengunjungi sanak kaum famili
Sungguh hebat pemandangan di hari raya ini
Tua muda wajah berseri-seri

[k.ita's n k.faeda's family]


Marilah bergembira
Bersama menikmati hari raya
Mintak mak kuih sepotong
Saya mahu makan kerna perut kosong


[hidangan rumah terbuka kami, semuanya ada dari masakan melayu; ketupat dan lemang, hingga masakan arab; nasi maqlubah]


Maafkanlah jika ada terlanjur perkataan
Diharap supaya jangan disimpan
Ku berdoa selamat panjang umur murah rezeki
Semoga Tuhan akan memberkati

[hari raya ketiga @ amera n muhammad's place]
hidangan istimewa dari 'indonesian island'


Selamat hari raya
Hari untuk kita bersuka ria
Selamat kami ucapkan
Untuk kita hingga sampai tahun depan


[hari raya keenam @ k.jeni's n a. rizal's place, a joined rumah terbuka with kak nur]
mee rebus ada, laksa sarawak ada, nasi beriani gam pun ade..hmm yummmeh!

p/s: tiada dalam gambar :-hari raya ketujuh @ kediaman lia dan hafiz, hari raya kelapan @ k.ita's n a.amir's place again, with gulai tempoyak and asam pedas. terkini hari raya kesepuluh @ k.rahimah n a. fauzi pula....

Selamat hari raya !

7 comments:

Mila@Rimbun said...

wahhh meriah raya kat sana yer...

mardeque said...

way.. seronok nyer ila kat sana

ila nursalida said...

k.mila: kene kasi meriahlah, hari raya kan takleh sedih2...

mardeq: memang seronok!cover kesedihan tak dapat beraya di kg halaman

Anonymous said...

wah! meriah sekali di sana.seronoknye kan ;)
salam aldilfitri ila dan suami :)

hanan

ila nursalida said...

hanan: salam aidilfitri to you n family tooo...camne raye kat sane?

L A T I F A H S U L E I M A N said...

salam..ila, ramainye malaysian kt sane...mcm kat malaysia je nampak meriahnye..dgn keceriaan+hidangan yg menyelerakan..

ila nursalida said...

kak pah: itu tak ramai sangat...ramai yang balik, kalau ramai yg tak balik, sure open hause berderet2 30 hari..heh